Vijf Bulgaren aangehouden na aantreffen hennepkwekerij

vrijdag 27 januari 2017

Meeuwen - De politie heeft vanmorgen dankzij een tip omstreeks 05.30 uur in een woning aan de Dorpsstraat een hennepkwekerij met 300 planten aangetroffen. In het pand werden vijf Bulgaren, vier mannen (26,27,36 en 46 jaar) en een 26-jarige vrouw aangehouden.

Agenten gingen ter plaatse nadat omstreeks 04.45 uur een tip was binnen gekomen dat er sprake was van een verdachte situatie rond een woning aan de Dorpsstraat. Er waren in het donker geklede personen gezien die in de richting van een woning liepen waarin een hennepkwekerij zou zitten. De dienders belden aan bij het bedoelde pand. Aanvankelijk mochten ze niet binnen komen. Later werd dit toch toegestaan. De dienders troffen vijf Bulgaren aan hoorden het geluid van zoemende ventilatoren. Hierop is met een machtiging op grond van de opiumwet de woning doorzocht. . In drie  kamers op de bovenverdieping stonden hennepplanten bij elkaar circa 200,  Op de vliering van de garage werden nog 100 planten aangetroffen Hierop werden de vijf aanwezige personen aangehouden. De hennepplantage is door een gespecialiseerd bedrijf geruimd. Er zijn sporen aangetroffen van een eerdere oogst. 

Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:

-       via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,

-       via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),

-       anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,

-       via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999

 

 

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Raamsdonksveer | 112 alarmeringen Raamsdonksveer | Goedkoop Tanken in Raamsdonksveer | Supermarkten in Raamsdonksveer | Weerbericht Raamsdonksveer