Raamsdonksveer | straatinfo

drugs politie meldingen

Voorbereiding hennepteelt aangepakt

drugs

Raamsdonksveer - Op de 'Landelijke Actiedag Aanpak Growshops' is de politie op dinsdagmorgen 26 mei 2015 een grote growshop binnengevallen. In een loods aan de Snoekweg waren alle materialen aanwezig om een hennepkwekerij op te richten: o.a. lampen, ventilatoren, filters, kweekbakken, verwarmings- en afzuigapparatuur & groeimiddelen.

In overleg met de Officier van Justitie is de volledige inhoud van debedrijfsloods in beslaggenomen. Er zijn minimaal drie vrachtwagens nodig om allegoederen af te voeren. Ook een gedeelte van de bedrijfsadministratie werdmeegenomen.

Bij de inval werden een 40-jarige man uit Vlijmen, een 53-jarige man uitCulemborg en een 38-jarige Rotterdammer gearresteerd. De overige personeelsledenwerden naar huis gestuurd.

De Opiumwet is met ingang van 1 maart jl. aangepast. De voorbereidendehandelingen van illegale hennepteelt zijn voortaan strafbaar. De wetswijzigingbiedt het openbaar minister en de politie de mogelijkheid strafrechtelijk in tegrijpen, nog voordat er daadwerkelijk hennep wordt geteeld en gevaarlijkekwekerijen in werking zijn. Ook kunnen hiermee de zogenaamde ?facilitators?(zoals growshops en verhuurders van henneppanden) gemakkelijker strafrechtelijkworden aangepakt.

Soortgelijke berichten

Landelijke actiedag aanpak growshops
Nederland

Voorbereiding hennepteelt aangepakt
Raamsdonksveer

Politie legt beslag op kweekmateriaal hennepteelt
Breda

Growshop aangetroffen bij controle
Deventer

Ondermijning nog vaak onderschat
Nederland

Aanhoudingen en materialen in beslag genomen tijdens growshopcontrole
Eindhoven

Goederen in beslag genomen bij growshop
Heikant

Persbericht Column
De Bilt

Garagebox Kwekerijstraat ingericht voor hennepteelt
Arnhem

Invallen en aanhoudingen in onderzoek naar georganiseerde hennepteelt
Apeldoorn

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio