Vader en moeder aangehouden voor huiselijk geweld

donderdag 9 februari 2017

Geertruidenberg - Twee ex-partners zijn aangehouden voor bedreiging en geweld. In het bijzijn een kind hadden de twee ruzie en werd er over en weer geweld gebruikt.

Na een melding dat de man door zijn ex-vrouw was bedreigd met een mes zijn agenten naar de man gereden. Hij zou gewond zijn geraakt. De man was op bezoek gegaan bij zijn ex, maar zij kregen ruzie. De vrouw heeft hem met een mes bedreigd en ook mishandeld. Daarop hebben agenten de vrouw aangehouden op haar huisadres. Ook zij had zichtbaar letsel en verklaarde te zijn mishandeld door haar ex-partner in het bijzijn van één de kinderen. Daarop is ook de man aangehouden voor huiselijk geweld. 

De politie stimuleert slachtoffers om aangifte te doen van huiselijk geweld. Maar een aangifte is niet (meer) noodzakelijk om een dader aan te houden. Bij voldoende ander bewijs, bijvoorbeeld letsel en getuigenverklaringen, kan de politie een dader toch aanhouden. Slachtoffers en daders worden gestimuleerd om hulp te zoeken. Hierover zijn concrete afspraken gemaakt met partnerorganisaties. Het doel is niet om de relatie te beëindigen, maar wel het geweld te stoppen.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (‘stalking’). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweldbrabant.nl.

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Raamsdonksveer | 112 alarmeringen Raamsdonksveer | Goedkoop Tanken in Raamsdonksveer | Supermarkten in Raamsdonksveer | Weerbericht Raamsdonksveer