Melding verdachte situatie leidt agenten naar geripte hennepkwekerij

dinsdag 11 juli 2017

Teteringen - Een melding van een verdachte situatie op de Lage Stee leidde maandag- op dinsdagnacht 11 juli tot aanhoudingen. Bij een van de verdachten werd hennep aangetroffen die kort ervoor uit een woning was geript.

De melder zag rond 03.45 uur meerdere personen met grote zakken uit de bosjes komen. Dit vertrouwde hij niet en belde de meldkamer. Terwijl de agenten naar de locatie reden, zagen zij een auto wegrijden richting de Oosterhoutseweg. Hier kreeg de bestuurder een stop-teken. Tijdens de controle troffen agenten in het voertuig zakken met hennep aan. De 34-jarige Bulgaar werd aangehouden.

Een helikopter en een hondengeleider zochten in de omgeving mee naar verdachten. De hondengeleider trof met zijn hond op het Haenenveld een tweede verdachte aan in een auto. Deze 30-jarige Bulgaarse bleek in het bezit te zijn van een ‘jammer’. Dit is een verboden apparaat wat gebruikt kan worden om GPS en/of GSM signalen te storen. Ook zij werd aangehouden. 

Agenten stuitten op een woninginbraak op de Lage Stee. Toen zij de woning controleerden vonden ze een kweekruimte. De hennepplanten waren geknipt en weggehaald. Alle sporen wijzen erop dat de kwekerij geript is. De bewoner van de woning meldde zich dinsdagmorgen 11 juli rond 10.45 uur op het politiebureau. Hier werd ook hij aangehouden. De drie verdachten zitten vast voor verder onderzoek. 

Naast de auto’s waarin de verdachten werden aangetroffen, blafte de hond ook bij een ander voertuig. Deze bleek niet afgesloten te zijn en de motor was warm. Omdat het vermoeden bestaat dat ook dit voertuig met het incident te maken heeft, is ook deze in beslag genomen.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Raamsdonksveer | 112 alarmeringen Raamsdonksveer | Goedkoop Tanken in Raamsdonksveer | Supermarkten in Raamsdonksveer | Weerbericht Raamsdonksveer