Twee mannen met luchtdrukwapen aangehouden

zaterdag 1 juli 2017

Raamsdonksveer - De politie hield vrijdagavond 30 juni rond 20.30 uur op de Waaldijk twee mannen (25 en 45 jaar) uit Raamsdonksveer aan. De politie trof bij hen in de auto een luchtdrukwapen aan.

Kort hiervoor zag een getuige de twee mannen in een poldergebied in Geertruidenberg met een wapen en belde de politie. De mannen reden even later weg in een auto. Direct werd er door meerdere agenten gezocht naar het voertuig. 

Op de Waaldijk kwam de politie het tweetal rijdend tegen. Zij voerden hierop een 'uitpraatprocedure' uit en hield hen aan. Dit is een procedure die gebruikt wordt bij het veilig aanhouden van vuurwapengevaarlijke verdachten. Zij worden met getrokken wapens gecontroleerd door de politie uit de auto gehaald. De agenten houden daarbij, van achter een dekking, de verdachten onder schot. De verdachten krijgen vervolgens gesproken opdrachten om de arrestatie zonder risico's te laten verlopen.

Het luchtdrukwapen werd in de auto aangetroffen en is in beslag genomen. Het tweetal zit nog vast voor verder onderzoek. 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Raamsdonksveer | 112 alarmeringen Raamsdonksveer | Goedkoop Tanken in Raamsdonksveer | Supermarkten in Raamsdonksveer | Weerbericht Raamsdonksveer